SQAPE INNOVATIEVE CEMENTVERVANGERSQAPE is een geopolymeersysteem voor duurzame én betaalbare bouwmaterialen.

Van het traditionele mengsel zand, grind en cement, vervangt SQAPE het cement door een minder milieubelastend bindmiddelsysteem, samengesteld uit:
  • geselecteerde minerale reststoffen
  • alkaliën
  • activator en gepatenteerde additieven
Met als resultaat:
  • tot 80% CO2-reductie (ten opzichte van Portland cement)
  • uiterst lage MKI-score/lage carbon footprint

SQAPE technisch gezien
De basis van vrijwel alle cementsoorten is de Portland cementklinker. Vanwege de hoge CO2-uitstoot bij het productieproces ligt het gebruik van cement onder vuur.

Geopolymeer
Een veelbelovende innovatie is het gebruik van geopolymeer: een nieuw bindmiddelsysteem gebaseerd op silicium en aluminium, mineralen die van nature voorkomen in de aardkost.

SQAPE geopolymeer
SQAPE geopolymeer ontstaat door hoogwaardige secundaire mineralen (uit reststoffen) te mengen met basische materialen (alkaliën) waardoor een chemische reactie (activatie) ontstaat.

Dit resulteert in een kunstmatig geopolymeergesteente met een sterk bindingennetwerk. Geopolymeer is een stabiel, vormvast materiaal dat er hetzelfde uitziet als cementgebonden materiaal (mortel, prefab). Maar van binnen een andere structuur heeft.
 
Beton Geopolymeer
Toeslagmaterialen (zand, grind) Toeslagmaterialen (zand, grind)
Bindmiddel (Portland cement) Minerale grondstoffen + alkaliën + activator
Hulpstoffen (plastificeerder) Geen hydratatie maar polymerisatie
Hydraulische reactie  

Dankzij de uitgebalanceerde combinatie van minerale grondstoffen en de unieke additieven bevat SQAPE slechts lage concentraties alkali. In tegenstelling tot andere geopolymeersystemen heeft SQAPE bovendien een goede verwerkbaarheid en is betaalbaar.

Variatie in minerale grondstoffen en additieven maakt productie op specificatie mogelijk. Exact afgestemd op de eisen van uw werk.

Resultaat voor u:
  • Extreem lage carbon footprint
  • Betere specificaties (op maat)
SQAPE Technology is de uitvinder van deze unieke technologie die via licenties beschikbaar is.