Over Sqape

Hoogwaardige technologie in licentie

SQAPE BV

SQAPE BV is een joint venture van Cementbouw (A CRH Company) en Mineralz & Water (Part of Renewi). De combinatie richt zich op de verdere ontwikkeling van geopolymeertechnologieën. Hierbij zetten wij door chemische activering hoogwaardige secundaire mineralen om in stabiele bouwmaterialen.

Onze producten kennen uitmuntende technische eigenschappen die een brede toepassing in de maatschappij mogelijk maken. Daarbovenop leveren wij producten met een zeer positieve CO2-footprint, die fors bijdragen aan het verminderen van de opwarming van de aarde. En daar zijn we best trots op.

Wanssum

In onze productiefaciliteit in Wanssum zorgt een maal- en mixinstallatie voor een unieke selectie van minerale reststoffen. In 40 jaar tijd is ‘Wanssum’ groot geworden door uit reststromen mineralen te detecteren en daarmee nieuwe typen, technisch hoogwaardige en zeer duurzaam bindmiddelen te produceren.

Onze unieke geopolymeertechnologie die wij sinds 2012 hebben ontwikkeld, is inmiddels in Nederland in gebruikt en ook al gepatenteerd voor Europa, China, India, Maleisië, Australië, Noord-Amerika en Brazilië.

Licenties

SQAPE brengt deze technologie via licenties op de markt. Eén toepassing van de technologie heeft zijn weg al in Nederland gevonden onder de (eigen) merknaam RAMAC. Deze ready mix-toepassing voor de betonindustrie zal de komende jaren breed worden toegepast in de publieke en particuliere markt.

Onze technologie kan verder ook in productiefaciliteiten van andere fabrikanten worden gebruikt om – in licentie en onder eigen merknaam – duurzame betonwaren te produceren.

Partners

Bij SQAPE gaat de ontdekkingstocht ondertussen door. Wij zijn vastbesloten ons onderzoek naar geopolymeren en duurzame materialen verder uit te breiden en door te ontwikkelen. SQAPE beschikt hiervoor over eigen onderzoekslaboratoria. Onze partners staan hierbij centraal. Door de samenwerking en uitwisseling van kennis te optimaliseren, kunnen we onze vernieuwende technologie meer en meer uitbouwen.

Na ongewapende kunnen nu ook gewapende constructies profiteren van de SQAPE-technologie. En er zijn meer vakgebieden, waarin het toepassen van duurzame bindmiddelen goed tot zijn recht zal komen. Telkens weer zullen wij daarbij zorgen voor technische eigenschappen die de markt verbazen en ondertussen ook bijdragen aan een duurzamere wereld.

SQAPE is onderdeel van de beursgenoteerde bedrijven CRH (Cementbouw) en Renewi (Mineralz & Water), die veel toekomstperspectief zien in deze technologie.

Contactformulier

Nadat wij uw gegevens hebben ontvangen nemen wij spoedig contact met u op.

[contact-form-7 id=”1236″ /]

Contact

Telefoon

T: +31 (0)478 537 777

Email

E: info@sqape.nl