SQAPE Licentienemers

Patent voor iedereen

Patent voor iedereen

Burgers en bedrijven moeten samen proberen de effecten van de klimaatverandering te beperken. Het vervangen van cement speelt daarbij zo’n belangrijk rol, dat de innovatieve SQAPE-technologie niet bij ons op de plank mag blijven liggen.

De unieke SQAPE-technologie is gepatenteerd voor alle belangrijke markten in de wereld: Europa, China, India, Maleisië, Australië, Noord-Amerika en Brazilië. Om van de vele voordelen te kunnen profiteren – zoals de reductie van de CO2-uitstoot tot 80% – wordt de techniek ook beschikbaar gesteld aan externe partners.

Licentienemers

Het bedrijf v.d. Bosch Beton heeft daar als eerste gebruik van gemaakt en heeft al in 2015 in licentie de eerste projecten op basis van de SQAPE-polymeren gerealiseerd. Ook Struyk Verwo Infra werd al snel licentienemer en verder zijn er de diverse RAMAC-licentienemers.

Naast de duurzame winst van het vervangen van cement en het beperken van een enorm percentage aan CO2-uitstoot, levert de SQAPE-technologie ook een uiterst hoge kwaliteit beton op en is de productiemethode vergelijkbaar met die van ‘normaal’ beton.
Met behulp van onder meer een cursus aan de SQAPE ACADEMY en een uitgebreid handboek is het voor reguliere betoncentrales en -fabrieken relatief eenvoudig om de technologie in eigen omgeving toe te passen. SQAPE kan dus in licentie worden toegepast en dat tegen beheersbare investeringen.