Launching Customers

RAMAC Licentienemers

Van den Bosch beton,
Almelo

Opdrachtgever
Provincie Overijssel
Locatie
N331
Leverancier
v.d. Bosch Beton, Almelo
Toepassing
Graselement

Het Almelose familiebedrijf V.d. Bosch Beton staat in de markt bekend als een innovatief bedrijf dat voortdurend innoveert in het gebruik van grondstoffen. De samenwerking met SQAPE om als eerste op de Nederlandse markt een product te maken met de innovatieve SQAPE technologie was dan ook een logische stap.

Het cementloze graselement is geproduceerd in de conventionele betonfabriek in Almelo en voldoet aan de vereiste prestaties. Bijzonder is dat dit graselement een veel betere milieuprestatie kent dan regulier cementgebonden grastegels van V.d.Bosch. Reduton®, zoals de nieuwe productlijn heet, kenmerkt zich door een extreem lage CO2 footprint.

De provincie Overijssel heeft de primeur en past – om duurzaamheidswinst te bereiken – als eerste het duurzame graselement toe in haar reconstructieproject N331.

Project
Groot onderhoud en reconstructie van de parallelweg langs de N331 tussen Zwartsluis-Vollenhoven
Uitvoering
Van de totale lengte is 500 m1 uitgevoerd in Reduton ©
Datum
7 december 2015

Toegevoegde waarde

Een graselement met een lage milieu footprint / lage MKI score met behoud van gekende producteigenschappen (sterkte).

https://www.vdboschbeton.nl/reduton

Cementbouw betonmortelbedrijven, Cruquius genomineerd voor de innovatieprijs infratech 2017!

Opdrachtgever
Gemeente Zeewolde
Locatie
Gelderseweg
Leverancier
Cementbouw Betonmortel
Toepassing
Wegverharding, fietspad

Cementbouw is er in geslaagd om het cement in betonnen wegverhardingen te vervangen met behulp van de SQAPE geopolymeer technologie. De gemeente Zeewolde heeft de primeur en past RaMaC, zoals de nieuwe geopolymeer lijn van Cementbouw heet, toe bij de renovatie van het fietspad op de Gelderseweg.

Duurzaamheid stimuleert Cementbouw tot productontwikkeling en innovaties. Als een van de vooraanstaande organisaties binnen haar sector ziet zij het als haar verantwoordelijkheid om duurzame oplossingen te bieden. André Barendregt, directeur Cementbouw Betonmortel: “In Zeewolde hebben wij nu wegverharding geproduceerd met RaMaC, waarbij we het cement voor 100% vervangen. Het resultaat is een duurzaam fietspad met een extreem lage CO2-footprint. Met ons nieuwe product kunnen wij een grote bijdrage leveren aan de duurzaamheidsdoelen van onze opdrachtgevers.”

Project
Renovatie fietspad op de Gelderseweg, Zeewolde
Uitvoering
400 meter is uitgevoerd in RAMAC
Datum
11 oktober 2016

Toegevoegde waarde

Door het toepassen van RAMAC als wegverharding, kan een CO2-reductie van ruim 65% gerealiseerd worden.

RAMAC is in 2017 genomineerd voor de Infra Tech Innovatieprijs 2017