SQAPE heeft een licentieovereenkomst getekend met A. Jansen B.V. Hiermee is het mogelijk om vanuit de diverse betoncentrales zoals Son, Etten-Leur & Amsterdam geopolymeer beton te leveren naar diverse locaties in Nederland.

Duurzaamheid en anders omgaan met natuurlijke bronnen is een topprioriteit voor A. Jansen B.V. De afgelopen decennia hebben zijn diverse verschillende bedrijfsactiviteiten omgebouwd tot één efficiënte, circulaire keten. Hierdoor past Jansen Beton in het standaard betonmortel gecertificeerde, secundaire grondstoffen toe, die afkomstig zijn van de Infra- en Recyclingdivisie.

De productie van cementloos beton past in de circulaire werkwijze omdat het bindmiddel volledig circulair is. Dit zorgt ervoor dat geopolymeer ook in de toekomst zonder meer toegepast kan worden in nieuw beton.

Geopolymeerbeton wordt al succesvol toegepast in de wegenbouw maar is in potentie geschikt is voor een groot aantal betontoepassingen. Bijvoorbeeld als fundering bij woningbouwprojecten, zoals bij de klimaatpositieve bouw van het Ecodorp in Boekel.